استخر موج طلایی با تخفیف ویژه

10 دانستنی مهم آموزش شنا به کودکان

آموزش شنا به کودکان

شنا از جمله ورزش های مفیدی است که بهترین دوره ی آموزش آن از دیدگاه بسیاری از مربیان، کودکی می‌باشد. این ورزش برای کودکان دارای تکنیک ها و نکات دانستی متفاوتی می‌باشد که در ادامه به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد.

اگر میخواهید ده دانستنی مهم آموزش شنا به کودکان را از دست ندهید، تا انتهای مقاله با ما در سایت موج طلایی همراه باشید.

بهترین سن برای آموزش شنا به کودکان

دانستنی شماره یک: با توجه به این که موسسه های معتبر جهانی بهترین سن را برای آموزش شنا به کودکان، یک سالگی می دانند اما با توجه به هر کودکی باید در ابتدا آمادگی و علاقه ی او را در نظر گرفت. شاید اولین مکانی که میتوان علاقه ی فرزندمان را مشاهده کنیم، هنگام بازی در وان حمام باشد.

آموزش شنا به کودکان

هنگامی تصمیم بگیرید کودکتان را با مهارتهای ورزش شنا آشنا کنید که مطمئن باشید از آب هراس ندارد.

 همراهی کودک در آب در زمان آموزش شنا به کودکان

دانستنی شماره دو: طبق تحقیقات در مراحل اولیه آموزش شنا به کودکان، حضور یکی از والدین تاثیرات بسیار مثبتی در روند آموزشی داشته است. سعی کنید کلاس هایی را انتخاب نمایید که حضور یکی از والدین در آنها بلامانع باشد.

 

آموزش شنا به کودکان در حضور مربی متخصص

دانستنی شماره سه: قطعا آموزش شنا به یک کودک از جمله دست و پا زدن، غوطه ور شدن، ساخت حباب، ورود و خروج به داخل آب و بسیاری موارد دیگر نسبت به بزرگسالان علاوه بر روش، به تکنیکهای تخصصی احتیاج دارد. به همین جهت انتخاب مراکزی که دارای مربی متخصص کودکان باشد، در اولویت باید قرار داشته باشد.

استخر موج طلایی یکی از استخرهایی است که بهترین مربی ها را برای آموزش شنا به کودکان دارد اگر می خواهید از زمان کلاس ها و شهریه آموزش شنا به کودکان باخبر شوید روی آن کلیک کنید.

دانستنی شماره چهار: در آموزش شنا به کودکان با توجه به این که در استخرها معمولا غریق نجات وجود دارد اما امنیت کودک کاملا تضمین شده نخواهد بود. شاید هیچ کس به اندازه ی والدین نتوانند از کودک‌شان مراقبت نمایند. برای تامین امنیت کودک در آب، به فاصله ی یک بازو در کنارش حضور داشته باشید. از وسایل دیگری مانند تیوپ، قمقمه‌های شناور و غیره نیز میتوانید استفاده نمایید.

 

در نظر گرفتن مدت زمان آموزش شنا به کودکان

دانستنی شماره پنج: کودکان هر چقدر هم عاشق آب باشند اما خیلی زود نیز می‌توانند از شنا کردن خسته شوند. به همین دلیل با مشورت مربی بهترین مدت زمان را برای انجام شنای فرزندتان انتخاب کنید. برای اغلب کودکان انجام کلاس های سی دقیقه ای برای هشت تا ده هفته، مناسب ترین زمان برای کسب موفقیت در هماهنگی دست و پا و انجام درست شنا است.

 

گام به گام شروع آموزش شنا به کودک

دانستنی شماره شش:

  • با گرفتن حد فاصل زیر بغل تا کمر کودک و پیشروی آرام او در آب علاوه بر ایجاد حس امنیت، وی را با محیط آبی و لذتهای آن آشنا کنید.
  • به کودک بیاموزید که چگونه به کمک پاهایش به آب ضربه بزند. می توانید از تخته شنا، جلیقه ی بادی یا دست‌هایتان برای هدایت پاهایش کمک بگیرید.
  • بازی خود را با کودک برای مدت زمانهای کوتاه به زیر آب بکشانید، تا علاوه بر ایجاد عادت نگه داشتن صورت در آب، یاد بگیرد چگونه نفس خود را حبس کند و چشم خود را باز نگه دارد.
  • کمر کودک را به نحوی نگه دارید که بتواند با دستهایش به آب ضربه بزند. کم کم این ضربه ها را به سمت حرکات صحیح هدایت کنید.
  • زمانی که کودک حرکات دست و پایش هماهنگ شد، فاصله ی مناسبی را در نظر گرفته و از کودک بخواهید با شنا خودش را به شما برساند.
  • برای ایجاد فاصله ی بیشتر، به او آموزش دهید چگونه با چرخش و بالا آوردن سر تنفس کند.

نکته مهم: هر مرحله نیاز به تمرینات مداوم دارد. پس سعی کنید هر تمرین را یک تا دو روز به طول بیانجامد و هر روز تمرینات قبل را نیز تکرار کنید.

 

 آموزش شنای انفرادی یا جمعی برای کودک بهتره؟

دانستنی شماره هفت: در ابتدا انتخاب آموزش جمعی یا انفرادی به خلق و خوی کودک بستگی دارد. گاهی کودک دوست دارد تنهایی شنا کند و در مواقعی هم کودک با شنای جمعی و دوستانه، دریافت حس رقابت و سرگرم شدن میکند. در دیدگاه بعدی به انتخاب شما بستگی دارد که میخواهید به صورت سریع و حرفه ای آموزش ببیند که در این صورت تمرینات خصوصی بهترین گزینه است اما اگر تمایل دارید در کنار تمرین، کودکتان لذت دوستانه هم ببرد، کلاسهای جمعی را برگزینید.

 

شناخت لوازم کمکی مناسب شنا کودک

دانستنی شماره هشت: شاید این سوال خیلی از شما باشد که چه ابزار کمکی برای آموزش شنا به کودکان مورد نیاز است. در واقع ابزار کمکی، وسایلی هستند که علاوه بر یاری به یادگیری بهتر شنای کودک، به غرق نشدن او نیز کمک خواهد کرد. از جمله می توان به بازوبند بادی، جلیقه شنا، حلقه یا تخته شنا، دماغ گیر، عینک شنا و غیره اشاره کرد. برخی ابزار دیگر هستند که جنبه ی بازی دارند و به نوعی برای تشویق کودک به کار میروند. از جمله سنتورهای بزرگ‌بادی، دروازه باری، سرسره بادی های کوچک و موارد دیگر.

نکته: تهیه ی همه لوازم کمکی و بادی هیچ لزومی ندارد. بلکه به سلیقه ی شما و کودکتان بستگی دارد.

پیشنهاد میکنیم مقاله معرفی وسایل مورد نیاز استخر را مطالعه کنید.

استخر استاندارد و مناسب شنا کودک

دانستنی شماره نه: هر استخری مناسب کودکان نیست. در واقع انتخاب یک استخر که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند قطعی محیط مناسبی برای آموزش شنا به کودکان نیست. از جمله مشکلاتی که چنین مکانهایی میتواند برای سلامتی فرزندان ما را ایجاد کند، حساسیت به کلر بیش از حد که میتواند آلرژی های ریه و آسم ایجاد نماید،  ایجاد عفونت های قارچی و باکتریایی، ایجاد ضایعه های پوستی، مشکلات گوارشی با نبود فیلتراسیون مناسب و بسیاری موارد دیگر است. پس انتخاب استخری که استاندارد و تحت نظارت از نظر بهداشت است باید اولین گزینه ی موثر در برگزیدن فضای مناسب شنای کودکان باشد.

نکته: اگر کودکتان دچار بیماری های از جمله اسهال، عفونت چشم و گوش، سرماخوردگی، آسم و اگزما و بسیاری موارد دیگر است، از بردن وی به استخر یا هر محیط آبی خودداری کنید و آموزش شنا به کودکان را به زمان دیگر موکول کنید.

 

میان وعده را فراموش نکنید

دانستنی شماره ده: کودکان با فعالیت بیش از بزرگان احساس گرسنگی میکنند و به میان وعده ها احتیاج دارند. شنا نیز از جمله ی این ورزشهای اشتها آور است. حتما برای کودکانتان میان وعده و در صورت شیرخوارگی، شیشه ی شیر مهیا نمایید. فراموش نکنید ممکن است عدم توجه به این نکته کودکان شما را نسبت به شما بدبین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *